Felnőtt foglalkozások

Csoportos Felnőtt Foglalkozások

Önvédelem

Egy olyan edzésformával ismerkedhetsz meg ahol a legegyszerűbb veszélyes szituációtól a legrosszabb forgatókönyvig veszünk át különböző megoldandó problémákat. Egyéni, bázis, illetve 1 vagy akár több partnerrel történik a gyakorlás.
Az edzéseket mindig közös meghajlással / köszöntéssel kezdjük, ezzel megadva egymásnak a tisztelet és felkészítjük magunkat, hogy abban az 1 órában ki tudjunk kapcsolódni és mással nem foglalkozni. Ezután közös bemelegítés, páros bemelegítő gyakorlatok, majd szintnek megfelelő gyakorlás következik, éppen az adott szituáció megoldásához szükséges gyakorlatok megtanulásával vagy ismétlésével.
Először mindig az alapokat tanuljuk meg, hiszen csak jó alapra lehet építeni.

A rendszer logikusan van felépítve, gyorsan tanulható. Egy-egy megtanult technika több problémára is megoldást tud adni.
Levezetés előtt erősítés egyénileg / partnerrel, pulzusemelő gyakorlatok (például ütő-rúgó párna folyamatos támadása, ugráló kötelezés), majd stressz gyakorlatok. Nyújtás, levezetés elengedhetetlen, ezért erre is mindig hagyok annyi időt amennyi éppen az aktuális edzéshez szükséges.
Közös meghajlással zárjuk az edést.

Inni, kérdezni bármikor szabad, sőt inkább kötelező. Rossz kérdés csak az amelyiket nem teszed fel!
Ruházat: Kényelmes „játszós” ruha, váltócipő!
Felszerelés: legfontosabb a fogvédő, lányoknak mellvédő, fiúknak lágyékvédő.
Később bokszkesztyű, sípcsont védő. Alkar, könyök, térdvédő opcionális.

„Érj haza épségben”
Gyere és próbáld ki, NE legyél áldozat!

A dinamikus gerinctorna segítségével erősödik a vázizomzat, javul a tartás és az izomtónus. A dinamikus mozgásjellegnek köszönhetően pedig a fogyás is beindulhat.

Az óratípus rendszeres látogatásával búcsút inthetsz a hátfájásnak, mivel rengeteg nyújtó-erősítő-lazító gyakorlatsort végzünk, ezzel megerősítjük a vázizomzatot, valamint újratanuljuk a helyes testtartást is. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók, későbbiekben otthon is gyakorolhatók.

Várlak szeretettel!

Dinamikus gerinctorna

NIA

9 mozgásforma, 52 mozdulat, tánc, gyógyulás, kapcsolódás önmagunkhoz.

Komplex mozgásforma, mely nem csak testünket táncoltatja meg, lelkünk, érzelmeink és elménk is táncra perdül a 60 perc alatt.
A Nia kikapcsol, megtart, felemel, teret és időt ad ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat a bőrünkben és mosollyal, könnyű lélekkel léphessünk vissza a hétköznapokba.

3 féle tánc, 3 féle harcművészet és 3 féle gyógyító mozgás ötvözete, és pont ez a komplexitás adja sokszínűségét.
Mindenféle előképzettség, tánctudás és korra, fizikai állapotra való tekintet nélkül elkezdhető, tényleg bármikor.

Egyik legfontosabb alapelve, hogy a test a saját útját követve lesz egész, boldog és a mozgás öröme az, amin keresztül (ismét) kapcsolódni tudunk testünkhöz és a belső erőnkhöz.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Mivel nincs két egyforma test, nincs két egyforma tánc sem. Minden órán az aktuális fizikai és lelki állapotunknak megfelelően táncolunk, átmozgatva minden porcikánkat. Nincsenek kötelező elemek, vagy szigorú elvárások, helyette sokkal inkább a tánc közben megérkező könnyedség és öröm érzete kerül a fókuszba. Mindehhez változatos zenék és koreográfiák mutatják az utat.

Az órán mezítláb táncolunk, különleges sportruházat sem szükséges.
Egyetlen szempont van: könnyedén tudj a ruhában mozogni és érezd benne jól magad.

Az első lépés mindig a legnehezebb, de észre sem veszed és már te is a következő órát várod!

A gerincjóga fókuszában a gerinc flexibilitásának növelése, erősítése és átmozgatása áll. A flow jelző a gyakorlatok közötti sima átmenetekre utal, így az egész óra egy folyamatos és következetes mozgássorozattá válik. Az óra végén következik egy relaxációs szakasz, amely lehetővé teszi a testnek és az elmének a pihenést.

Az óráimon hangsúlyozom a mozgás és a légzésösszehangolását, valamint a testtudatosság, rugalmasság, és egyensúly fejlesztését. Segítek az elme kikapcsolásában, hogya hétköznapi zaklatott városi életünkből egy kicsit kiszakadhassunk, és friss energiával töltődjön fel a gyakorló. Arra ösztönzöm a résztvevőket, hogy figyeljenek oda saját testük jelzéseire, és hallgassanak a belső hangjukra. A dinamikus ászánák (jóga pózok) sorozatok és a meditatív gyakorlatok egyaránt helyet kapnak az óráimon, hogy mindenki megtalálja azt az egyensúlyt, amelyre vágyik. A jógaóráimon biztosan fogsz találkozni a testi átmozgatásokon túl, mosollyal, légzőgyakorlattal, gyertyafénnyel és pár csepp illóolajjal, majd relaxációval az óra végén.

Várom, hogy péntek esténként együtt engedjük el a hétköznapok terheit, és nyugodtabb hétvégéket és életet varázsoljunk magunknak és szeretteinknek.
Namaste!

GerincFlow

Egyéni Felnőtt Foglalkozások

Szeptembertől új egyéni foglalkozásokkal készülünk nektek.