Vízvári Éva

Foglalkozások, ahol velem találkozhatsz:

  • Logopédiai foglalkozások:
    beszédindítás, artikuláció javítása, hangképzési zavarok terápiája,
    beszédészlelés/beszédmegértés fejlesztése, logopédiai szűrések
  • Iskolaelőkészítő foglalkozás
  • Magical Baby Spa foglalkozások

Rólam

A családomnak Vicus, a kollégáknak, barátoknak, gyerekeknek ☺ Vica.

2 kamasz gyermek édesanyja vagyok, logopédus, Magical Baby Spa foglalkozásvezető, aerobic oktató, jogász.
Logopédusként 2014-ben végeztem az ELTE-Bárczin, amely a második diplomám lett. Eredetileg jogász vagyok, ekként is dolgoztam főként az oktatási jog területén.

Az elmúlt években az óbudai Tündérvirág Óvodában, és egy újpesti óvodában láttam el a 3-6 éves gyerekek nyelvi fejlesztését, legyen szó beszédindításról, artikulációs zavar terápiájáról, beszédészlelési-, beszédmegértési zavar terápiájáról, illetve diszfóniáról, hangképzési problémáról. Csoportos és egyéni óráimon nagy hangsúlyt kap a mozgás, mivel hiszem, és tudom, hogy a beszéd és a mozgás kéz a kézben jár, a nyelvi fejlesztés is sokkal hatékonyabb, ha a kettőt ötvözzük. Így kerül elő foglalkozásaimon a labda, ugrókötél, ugróiskola, célbadobós játék, és lehetőség szerint a szivacs vagy nagy párna.

Kérdezhetitek, miért váltam meg a jogtól és választottam a gyerekek fejlesztését hivatásul? A száraz, tényszerű, de gyakran jogszerűtlen esetek után kellett valami más, ami feltölt, mosollyal és vidámsággal lát el, és ezt a gyerekektől remélhetem leginkább. Amikor arra adtam a fejemet, hogy család, munka, házi teendő mellett még egy diplomát szerezzek, nem volt kétség, hogy a pedagógián belül választok valamit. Mint akkoriban a felsőoktatás területén működő jogász, volt rálátásom a választható szakokra, a bejutási lehetőségekre. Mivel nagyobbik gyermekem Btmn-es volt, közel éreztem magamhoz a gyógypedagógiát, s ha már azt választottam, megpróbáltam a logopédia szakirányt. Bekerültem, örömmel elvégeztem, majd néhány évvel később elérkezett a várt szakmaváltás. Az egyik legjobb döntést hoztam!

Alexandrát a Tündérvirág Óvodából ismertem meg, ott indult a közös munkánk, amely mára az ovi mellett a Kuckóban is folytatódik. Az ő biztatására végeztem el a Magical Baby Spa foglalkozásvezető képzést, ahol az óvodás korosztály után az egészen apró babákkal is foglalkozhatok, s szükség esetén tanácsot adhatok a szülőknek a baba első évében legfontosabb beszédfejlődési szakaszokról.