M. Sas Gabriella

Zongoratanárnő, a Zenén innen, mesén túl komplex gyermekfoglalkozás alapítója és vezetője, okleveles rajzvizsgálati szakértő vagyok.

A Tündérvirág Mozgás Kuckó költözésekor már a nyílt napon bemutató órát tarthattam, azóta hétfő délelőttönként kalauzolom el a kicsiket a zene és mese fantasztikus világába.

Hiszem, hogy a zene éppúgy fontos része a mindennapjainknak, hogy a zene szeretetét már gyerekkorban kialakíthatjuk, hogy később igényes felnőtt váljon belőle, aki különbséget tud majd tenni minőségi és kevésbé minőségi zene között. Emellett küldetésemnek érzem, hogy megmutassan, hogy zenével minden könnyebb.

Rólam

A zene kisgyerekkorom óta az életem része, mikor elkezdtem zongorázni tanulni tudtam, hogy zenével és gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Ének-zene és tánc tagozatos iskolában kezdtem a tanulmányaimat, ahol hamar bekerültem a kórusba, majd a felsősökkel mehettem versenyekre. Emellett a néptánc is közel állt hozzám, versenyeket nyertünk, később meghívást kaptam a Bihari Táncegyüttesbe.

Középiskolai tanulmányaimat a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában végeztem, ahol tovább mélyíthettem a zenei tudásom, a karnagyom ifj. Sapszon Ferenc Liszt- és Kossuth díjas, a Nemzet Művésze. Pályámat fantasztikus zenészek, művészek és tanárok kísérték. Zongoratanári BA és MA diplomámat Győrben, a Széchenyi István Egyetemen szereztem, és elnyertem az év legjobb szakdolgozata díjat is. Zongoratanáraimmal ma is szoros szakmai kapcsolatot ápolok.

Már a diploma megszerzésének évében a XXI. kerületi Zeneiskolába kezdtem dolgozni, ahol a sikeres portfólió megírása és megvédése után a 3. évtől, mint Budapest egyik legfiatalabb zongora tanaszakvezetőjeként dolgoztam. Növendékeimmel számos versenyen és koncerten sikeresen szerepeltünk, több arany- és ezüst minősítést büszke birtokosai lehettünk. Emellett az helyi iskolák kórusait kísértem zongorán, karácsonyi koncerteken, de a Zeneakadémián is sikeresen szerepeltünk. Nagy megtiszteltetés volt, egy I. kerületi zongoraverseny zsűritagja lenni.

2018-től a szakmai életem háttérbe szorult, helyébe az anyaság lépett, hiszen megszületett a kislányunk, majd 2020-ban a kishúga is. Már ezekben az években sokat és sokféleképp használtam itthon a zenét és mesét, sokat foglalkoztam azzal, hogyan tudnám szélesebb körben megmutatni, hogy a zene és milyen fantasztikus hatással van a gyerekekre, ők mennyire nyitottak, mennyi minden megtanítható a zenés játékokon keresztül. A gondolatból terv, lett, a tervet megvalósítás és célok követték, így 2021 végén útjára indítottam a Zenén innen, mesén túl komplex gyerekfoglalkozásokat több kerületben személyesen, majd 2022 szeptemberétől a megnövekedett igényeknek megfelelően online is, ahol 2 csoportot is vezetek (4 éves korig, és 4-7 éves korig). Hétről hétre közel száz családdal dolgozom együtt.
Megtisztelő, hogy lehetőséget kaptam foglalkozást tartani az Everness fesztiválon a Gyermekfalu programjai között, illetve Művészetek Völgyében is.

Ahhoz, hogy napról napra többet tudjak adni és mutatni Nektek, elengedhetetlen a férjem és a családom mindennapos támogatása, melyért nagyon hálás vagyok.