Nébald Alexandra

Sportszervező, egyéni és csoportos Tsmt-terapeuta, mozgásfejlesztő, vívóedző, aerobik edző, gyermekjóga oktató, kisgyermekgondozó-nevelő, Tündérvirág Mozgás Kuckó vezetője, Izgő-mozgó mozgásfejlesztő torna alapítója, Magical Baby Spa foglalkozásvezető, a Tündérvirág Családi Bölcsőde és Tündérvirág Óvoda szakembere.

Órák, amin velem találkozhatsz:

  • Longitudinális Komplex Gyermekvizsgálat
  • Tsmt egyéni terápia
  • Tsmt csoportos terápia
  • Kezes-lábas babatorna
  • Mini izgő-mozgó torna
  • Ovis izgő-mozgó torna
  • Magical Baby Spa foglalkozások

Rólam

A sport már óvodás koromban közel került a szívemhez, először úsztam, majd atletizáltam, és 11 évesen vittek le először a vívni, ez szerelem volt első edzésre. Tagja voltam a korosztályos válogatottnak, és a felnőtt női párbajtőr Olimpiai keretnek is. 2010-ben szereztem sportszervező diplomát, majd vívó edzői képesítést a Testnevelési Egyetemen. 2011-ben nyitottuk meg Édesanyámmal a Tündérvirág Családi Bölcsődét, ahol kisgyermeknevelő voltam éveken át. Feltűnt, hogy már ilyen kicsi korban milyen eltérések vannak a gyerekek fejlődésében, és elkezdett érdekelni atéma. Több továbbképzés elvégzése után ismerkedtem meg korai fejlesztés világával, a mozgásfejlesztéssel, a mozgásterápia hatékonyságával. 

17 év sikeres sportpályafutás után 2016-ban megszületett imádott kisfiam Olivér, így a versenysport a háttérbe került az anyaság és a gyerekek fejlesztése pedig előtérbe. 2017-ben nyitottam meg a Tündérvirág Mozgás Kuckó fejlesztőházat, ahol lehetőséget biztosítunk mozgásra kicsiknek, nagyoknak és szülőknek egyaránt. 2022-ben pedig a Tündérvirág Ovit is létrehoztuk, ahol mint szakember vagyok jelen és kísérem a gyerekek fejlődését, segítséget adva a szülőknek, elakadások esetén pedig egyénileg is támogatva őket.

Több, mint 10 év gyermekekkel eltöltött év után minden bátorságom összeszedve kidolgoztam másodmagammal az Izgő-mozgó mozgásfejlesztő torna tanfolyamot, ahol pedagógusokat és gyerekekkel foglalkozó szakembereket oktatunk az 1-6 éves korosztály játékos fejlesztésére.

Hiszem és tapasztalom is azt, hogy minél előbb megszerettetjük gyermekünkkel játékosan a mozgást és rendszeresítjük a család minden napjaiban, annál könnyebben veszi majd az akadályokat, és teherbírásának, önfegyelmének, kitartásának köszönhetően kiegyensúlyozottabb, harmonikus élete lesz majd.

Végtelenül hálás vagyok kisfiamnak, hogy általa megélhetem én is az anyaság pillanatait, megérthetem a gyerekeket és még jobb szakember lehetek. 2023-ban pedig a kistesó érkezésével biztosan még teljesebb lesz ez az érzés. Férjemnek és családomnak köszönöm a rengeteg támogatást, mert nélkülük nem tartanék itt. És nem tudom elégszer megköszönni a hozzám járó manók szüleinek azt a sok szeretetet, bíztatást, lelkesedést, kedvességet, amit már sok-sok éve kapok és visz előre mindennap.

Nagyon meghatódtam és büszke vagyok rá, hogy 2020-ban nekem ítélték az egyik Koronavírus Hősei címet, a karantén alatti játékos fejlesztő tornáim miatt, amit youtube csatornámon tettem közzé.

Végzettségek

2010 Testnevelési Egyetem- Sportszervező bsc diploma
2010 TFTI- vívóedző képesítés
2010 Fitness Company – Aerobic edző
2012 Fehérkereszt- Családi napközi vezető (Kisgyermekgondozó-nevelő elődje)
2013 Pektor Gabirella – Pek-torna mozgásfejlesztő program a beilleszkedési, magatartási, tanulási problémákkal, mozgáskoordinációs zavarokkal,valamint tartásproblémákkal küzdő 3-10 éves gyermekek pedagógusai részére
2015 BHRG Alapítvány- Szenzomotoros szemléletű Állapot és Mozgásvizsgálat
2016 BHRG Alapítvány- Egyéni és csoportos TSMT terapeuta
2017 BHRG Alapítvány- Longitudinális Komplex Gyermekvizsgálat
2019 Magyar Gábor- Mozgáskotta
2021 Levrik Felnőttképzési Intézmény –Kisgyermekgondozó- nevelő
2022 Jógakaland- Gyermekjóga oktató
2023 Magical Baby Spa foglalkozásvezető