Kopácsi-Péter Dorka

Milyen órákon találkozhatunk? Miben tudok segíteni?

-akik tornázni szeretnének: mini és ovis izgő-mozgó tornán,
-szociális és kommunikáció fejlesztő foglalkozáson (például, ha nehezebben indul a beszéd, vagy kihívás a csoportos helyzetek elfogadása)
-gyógypedagógiai fejlesztéseken
-autizmus spektrum zavarban érintett gyermekek egyéni fejlesztésében
-iskolaelőkészítő foglalkozáson, ha vár a suli
-nem vagy alig beszélő gyerekek kommunikációjának támogatása, AAK

A szakmai munkám során tapasztaltak alapján rendkívül fontosnak találom azt, hogy bővítsem ismereteimet, tudásomat a mozgásfejlesztés területén is. Célom, hogy átfogó ismeretekkel rendelkező, megújulni képes, mindig kíváncsi segítő szakember maradjak a jövőben is, ezzel segítve a hozzám forduló családokat.

Rólam

Gyógypedagógus, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár, pszichopedagógus terapeuta, autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakirányt végzett gyógypedagógus, ELTE BGGYK gyakorlatvezető, mozgásfejlesztő

2009-ben szereztem diplomát az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. Az utam 2011-ben az Autizmus Alapítványhoz vezetett, ahol megtanultam a szakma csínját-bínját. 2015 őszétől az ELTE BGGYK gyakorlatvezetőjeként segítem az egyetemi hallgatókat. 2018-ban kezdtem meg a munkát jelenlegi munkahelyemen, az Óbudai Mesevilág Vízi Tagóvodájában. Nekem, mint az óvoda gyógypedagógusának a sajáton nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek ellátása a feladatom. 2019 óta pedig már az óbudai Pitypang Művészeti Óvoda gyógypedagógusa is vagyok.
Nagyon szeretek ismereteket átadni, szívesen osztom meg tudásomat, szakembereknek szülőknek is tartok szakmai előadásokat.

Főbb továbbképzések:

2012 Autizmussal élő gyermekek célzott pedagógiai ellátásának elméleti és gyakorlati alapjai
2013 Fejlődésmenetükben súlyosan akadályozott (FSA) személyek kommunikációs szakembere
2015 Autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakirányú diploma
2020 Bevezetés a kutyával támogatott óvodai, általános iskolai és középiskolai foglalkozások elméletébe és gyakorlatába. A kutyával támogatott
foglalkozások mozgás-és képességfejlesztésének lehetőségei” képzésen
2023 Izgő-mozgó mozgásfejlesztő torna 1-6 éves gyermekek számára

Folyamatban: Magical Baby Spa foglalkozás vezetőnek tanulok és ősszel folytatom tanulmányaimat a BHRG Alapítvány Longitudinális Komplex Vizsgálat képzésén.