Czine Szilvia

Testnevelő-tanár, NASM korrektív sport rehabilitációs trainer, mozgásfejlesztő.

Amiben tudok segíteni:

  • Izgő-mozgó torna
  • Egyéni testtartás elemzés kicsiknek és nagyoknak

Rólam

A sport, a mozgás és az egészséges életmód gyermekkorom óta az életem része. Más szakmát nem is tudtam volna elképzelni magamnak, ezért végeztem el a SE-TSK testnevelő tanári szakát 2006.-ban. Felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt foglalkozom. Édesanyaként tapasztaltam meg leginkább, hogy mennyire fontos a helyes mozgásfejlődés elsajátítása és az esetlegesen ott kialakult hibák kijavítása a mozgással. Rengeteg tartáshibával rendelkező kisgyermekkel találkozom, akikkel, ha még időben el kezdünk foglalkozni, megelőzhetjük a serdülőkori és a felnőtt korra kialakuló mozgásszervi bántalmakat, gerincferdüléseket, lúdtalpat. Ne feledjük, hogy, mozgással nem csak gyermekeink testi fejlődését, de az értelmi képességeiket is nagy mértékben fejleszthetjük, megkönnyítve akár ezzel egy iskolai beilleszkedést.

Alex-el a kisfiam által ismerkedtünk meg és nagyon megtetszett az a vonal, amit képvisel, ezért is jelentkeztem és végeztem el az elsők közt az Izgő-mozgó torna tanfolyamát.

A gyermekek mellett főleg személyi edzőként dolgozom, ahol nap mint nap tapasztalom, hogy egyre több ember él együtt derék fájdalommal, ami nagyrészt a mozgásszegény, ülő életmódból fakad. Egy kis segítséggel és odafigyeléssel, elszántsággal én úgy gpndolom, hogy felnőttkorban is helyre lehet tenni a legtöbb problémát. Mozogni kell, hogy gyermekeink is azt lássák, hogy ez nekünk is a mindennapjaink része.

Végzettségem, képzéseim:

2002-2006 SE-TSK testnevelő tanár
2014 NASM Korrektív sport rehabilitációs trainer
2015 Hát gerinc fájdalom Workshop
2016 Almásy Kitti Fascia Training
2019 Füzy Gábor féle Pilátes oktató
2023 Izgő-mozgó mozgásfejlesztő
2023 Lúdtalp prevenciós workshop