Regeneráló pilates

Az egészséges hát- ès hasizmokèrt, hogy újra jól èrezd magad a testedben.
A várandósság àldott àllapot, de sok minden megváltozik ilyenkor a testünkben, ès ezek sok kellemetlenséget, kènyelmetlenséget tudnak okozni.
A pilates feladatai karcsúvá ès feszessé varàzsolnak, míg a gyógytorna alapú feladatok segítenek azokat a kis izmokat is megerősíteni amelyek lètezéséről nem is tudsz. Ezekkel segít visszaàllítani a megfelelő izomegyensúlyt. Ajánlott szülès után 6hèttel.
Teljesen bababaràt az óra, vagyis babákkal, gyerekekkel együtt tornázunk.

Pilates

A pilates módszer megalkotója Joseph Pilates, aki a saját életében megjelenő betegségek megoldására fejlesztette ki ezt a mozgás rendszert.
A pilates ízületkímélő módon mozgatja át az egész testet fejlesztve ezzel a mozgékonyságot, hajlékonyságot.
A fokozatosan felépülő, és nehezedő feladatok lehetőséget adnak bárkinek, bármilyen korosztálynak, és bármilyen edzettségi állapotban a fejlődésre.
A pilates segít kialakítani egy rugalmas, hajlékony, feszes testet. Segít megelőzni a rohanó életvitelből adódó derék és hátfájást illetve segít azoknak a kezelésében.
A módszer nagy hangsúlyt fektet az egyenes tartásra és a mélyizmok fejlesztésére, amik az egészséges test alappillérei. Esti pilates óráinkon gyertyafénnyel és illóolajokkal gondoskodunk a megfelelő relaxációs edzésről.

LoveYourBelly

A LoveYourBelly Magyarországon az első olyan módszer, ami kifejezetten a rectus diastasis-ra vagyis a szétnyílt hasizomra nyújt megoldást.
De mi is az a rectus diastasis? Mik a tünetei? Mikor és mitől alakul ki?
A szétnyílt hasizom az egyenes hasizmok eltávolodása és a köztük lévő kötőszövetes állomány megnyúlása.
A terhesség alatt ez az állapot normális azonban van olyan, hogy a szülés után nem képes a szervezet saját maga egyedül regenerálódni ilyenkor nyújt segítséget a LoveYourBelly.
Lássuk a tüneteket:
Hát- és derékfájás
Indokolatlan puffadás
Reggel lapos has estére mint egy négyhónapos terhes pocak
A sok edzés ellenére sem fejlődik a has
Egy dolgot fontos tudni erről az állapotról, ha nem megfelelő gyakorlatokat végzünk, akkor tovább rontjuk a helyzetet.
A kuckóban elérhető a 3órás LoveYourBelly tanfolyam és LoveYourBelly gyakorló óra is.

Shiatsu

A shiatsu egy Japánból származó masszázsforma – lényegében egyfajta energetikai kezelés, nem klasszikus értelemben vett masszázs. Shiatsu kezeléskor főszerepet kap az érintés, és elsődleges célja életenergiánk áramlásának optimalizálása. Az érintés pedig energia, szeretet, gyógyítás. A testünkben futó meridiánok tenyérrel és ujjnyomással történő kezelésével, különféle kimozgatásokkal visszaállíthatjuk szervezetünk egyensúlyát, ezzel elősegítve az öngyógyító folyamatok beindulását, fizikai közérzetünk javulását, lelki békénk helyreállását. A kezelés kényelmes ruhában történik, a talajon, ellazult állapotban.

Milyen gondokon segíthet? Például:

  • Izomgörcsök, húzódások
  • Visszatérő fejfájás, migrén
  • Emésztési neházságek
  • Stressz okozta problémák
  • Nőgyógyászati gondok
  • Lelki eredetű problémák…

A shiatsu egyaránt alkalmas alkalmi jelleggel például frissítésre, lazításra vagy töltődésre, de alkalmazható terápiás jelleggel is. Utóbbi esetben 4-6 alkalom javasolt (eleinte heti, majd kétheti gyakorisággal) egy-egy probléma megoldására